Θερμοπύλες | Βιολέττα ξενοδοχείο - Καμένα Βούρλα

Θερμοπύλες

Statue of Leonidas
Statue of Leonidas
Memoire of the Thespians
Museum of Thermopyles
Museum of Thermopyles
Museum of Thermopyles

Η ιστορική τοποθεσία των Θερμοπυλών είναι ένα ορεινό πέρασμα μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας. Η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τις κοντινές θερμές πηγές. Το πέρασμα οδηγεί από τη Λοκρίδα στη Θεσσαλία, ανάμεσα από το βουνό της Οίτης και του Μαλιακού κόλπου.

Την περίοδο των Περσικών πολέμων (480 π.Χ.) και του βασιλιά Λεωνίδα , όταν η μάχη στις Θερμοπύλες έλαβε χώρα, το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι πλάτους περίπου 12 μέτρων, ανάμεσα στους πρόποδες του βουνού και τη θάλασσα. Σήμερα φτάνει τα 1,5 - 3 χιλιόμετρα πλάτος, λόγω της εναπόθεσης ιζημάτων στις εκβολές του ποταμού Σπερχειού.

Στο σημείο που έγινε η μάχη, βρίσκεται σήμερα ο τάφος του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών και ακριβώς δίπλα είναι το μνημείο για τους 700 Θεσπιείς, ο οποίοι αγωνίστηκαν επίσης στη μάχη.

Στην περιοχή των Θερμοπυλών λειτουργεί και το καινοτόμο μουσείο . Στα περίπου 850 m2 του Μουσείου, με τη χρήση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν από εξειδικευμένα άτομα για τη μάχη, για την περίοδο της μάχης και τη διαρκή επίδραση αυτού του μεγάλου ιστορικού γεγονότος στην ανθρωπότητα .
Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για παιδιά, μαθητές και ενήλικες.

  • twitterSmall Ειδικές τιμές για γκρούπ. Κάντε κράτηση τώρα!
  • twitterSmall Ελάτε να απολαύσετε την φιλική ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση μας
  • twitterSmall Ζήστε το ελληνικό καλοκαίρι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία