Καμένα Βούρλα | Βιολέττα Ξενοδοχείο

Καμένα Βούρλα

Kamena Vourla at night
Kamena Vourla Overview
Kamena Vourla - Seaside Promenade
Kamena Vourla at night
Various places in Kamena Vourla
The church of Kamena Vourla
Kamena Vourla - Seaside Promenade

Violetta Hotel Kamena Vourla Meteo Weather Forecast

Violetta Hotel Kamena Vourla wikipedia info image

Τα Καμένα Βούρλα (γνωστά ως Θρόνιο κατά την Ομηρική εποχή) βρίσκονται στην άκρη του όρους Κνημίς στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού κόλπου και γνώρισαν την ανάπτυξη από το 1939, όταν και χτίστηκε εκεί το Ασκληπιείο υδροθεραπευτήριο.

Τις δεκαετίες του '60 και '70, διασημότητες από όλο τον κόσμο επέλεγαν τα Καμένα Βούρλα για τις διακοπές τους, κάνοντάς τα το πιο δημοφιλές ιαματικό θέρετρο στην Ελλάδα και από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη.

Σήμερα, τα Καμένα Βούρλα είναι ένας σημαντικός προορισμός διακοπών της Ελλάδας, γιατί συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υπέροχες παραλίες, ιαματικά λουτρά και spa και συναρπαστικές βόλτες στο βουνό.

Σε απόσταση 4 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα, βρίσκεται το όμορφο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 7ου αιώνα μ.Χ., με ανεκτίμητα κειμήλια και ανεπανάληπτη θέα προς τα Καμένα Βούρλα

Λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα βρίσκεται η ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, που καταστράφηκε από αντιστασιακούς το 1942, και οι Θερμοπύλες, γνωστές από την αρχαία μάχη και το μνημείο του βασιλιά Λεωνίδα καθώς και το μουσείο που βρίσκεται εκεί σήμερα.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, τα Καμένα Βούρλα είναι επίσης σημαντική στάση για ταξιδιώτες στο δρόμο για πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Σκιάθος, η Σκόπελος, τα Μετέωρα, το Καρπενήσι, το Πήλιο, οι Δελφοί, ο Παρνασσός και η Αθήνα.

  • twitterSmall Ειδικές τιμές για γκρούπ. Κάντε κράτηση τώρα!
  • twitterSmall Ελάτε να απολαύσετε την φιλική ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση μας
  • twitterSmall Ζήστε το ελληνικό καλοκαίρι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία