Βόλτες στο Καλλίδρομο | Βιολέττα ξενοδοχείο - Καμένα Βούρλα

Βόλτες στο όρος Καλλίδρομο

Hiking in Mount Kallidromon
Lake Paliosouvala
The village of Karya
Mountain bikes in Kallidromon
Mountain bikes in Kallidromon
Kanyioning in Mega Rema
Altar of Heracles

Το όρος Κνημίς, που ρίχνει τη σκιά του πάνω στα Καμένα Βούρλα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, πεζοπόρους, ποδηλάτες και αναρριχητές, με μονοπάτια γεμάτα πράσινο και δροσερά νερά. Το όρος Κνημίς είναι κομμάτι του Καλλίδρομου.

Περισσότερες πληροφορίες και χάρτες για τα μονοπάτια θα βρείτε στο Wikiloc

Το Μέγα Ρέμα Κνημίδας
Ιδανικό για καταβάσεις είναι το Μέγα Ρέμα Κνημίδας, με τρεχούμενα νερά, φυσικές τσουλίθρες και βάθρα. Σχολές canyoning, οδηγοί βουνών και ανεξάρτητες ομάδες επισκέπτονται το Μέγα Ρέμα λόγω του μαγευτικού φυσικού τοπίου, της χαμηλής δυσκολίας και της υπέροχης θέας προς τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Τα μονοπάτια της Καρυάς
Παράλληλα προς το Μέγα Ρέμα υπάρχει το μονοπάτι που ανεβάζει στην κορυφή Αέρας (811μ.), το οποίο ξεκινάει από το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής (200μ.) και διασχίζει το υπέροχο πευκοδάσος. Για τους ορειβάτες και τους ποδηλάτες, συνηθισμένη είναι η διαδρομή με το αυτοκίνητο μέχρι τη θέση Βρύση Καρυάς, για να ξεκινήσουν από κει την ανάβασή τους στο δασικό μονοπάτι. Το γραφικό χωριό Καρυά προσφέρεται για στάση και για φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι.

H λίμνη της Παλιοσουβάλας
Λίγο πιο μακριά στο όρος Καλλίδρομο, βρίσκεται η λίμνη αυτή, ένας υδροβιότοπος, με πλήθος χλωρίδας και πανίδας. Για τη λίμνη Παλιοσουβάλα υπάρχουν δύο διαδρομές. Ξεκινώντας από το όμορφο χωριό Ανάβρα Μώλου, ο χωματόδρομος από το Ορειβατικό Καταφύγιο περνά από τους μικρούς ναούς του Αγίου Πνεύματος και της Παναγίας και μετά από 8χλμ. καταλήγει στη λίμνη. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τη Μενδενίτσα και το χωματόδρομο που οδηγεί προς τη Μονή Αγίας Τριάδας και εκτείνεται στα 7,5χλμ.

Το μονοπάτι του Εφιάλτη
Το ιστορικό αυτό μονοπάτι βρίσκεται στο όρος Καλλίδρομο και είναι αυτό που στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.χ. χρησιμοποίησε ο προδότης Εφιάλτης, για να οδηγήσει το επίλεκτο σώμα των Περσών στα νώτα των Σπαριατών του Λεωνίδα. Η Ανοπαία Ατραπός, όπως λέγεται το συγκεκριμένο μονοπάτι, καλεί τους λάτρεις της φύσης, της ιστορίας, του μύθου και του πολιτισμού να βρεθούν στο επίκεντρο του ηρωικού στενού.

  • twitterSmall Ειδικές τιμές για γκρούπ. Κάντε κράτηση τώρα!
  • twitterSmall Ελάτε να απολαύσετε την φιλική ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση μας
  • twitterSmall Ζήστε το ελληνικό καλοκαίρι χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία